Βλάβες: 2641033541, 2641022471 (24ωρο) - Τμήμα καταναλωτή: 2641022797
 
  Νέα - Ανακοινώσεις
Αναζήτηση
     
 
 
   
 
 
 
 
 
 
   
 
 
 
   
 
 
 
 
 
 
   
 


Κανονισμός ύδρευσης - αποχέτευσης
Χρήσιμοι τρόποι εξοικονόμησης νερού
Συγκριτικός πίνακας χρέωσης των Δ.Ε.Υ.Α.
Διαχειριστικός έλεγχος Δ.Ε.Υ.Α.Α.

 

 

 
 

Ψήφισμα της Γ.Σ. της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. κατά της ιδιωτικοποίησης
01/07/2013

 
 

Ψήφισμα κατά της ιδιωτικοποίησης του νερού εξέδωσε η 25η Γ.Σ. των μελών της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. η οποία πραγματοποιήθηκε στις Σέρρες στις 19 και 20 Ιουνίου 2013.Στο Ψήφισμα, η Γ.Σ. της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. τάσσεται κατά της ιδιωτικοποίησης του νερού στην Ελλάδα με αφορμή την επιχειρούμενη ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ.Η Γ.Σ. επισημαίνει ότι όπου κι αν επιχειρήθηκε ιδιωτικοποίηση του νερού αυτή απέτυχε και οι υπηρεσίες ύδρευσης και αποχέτευσης ανακτήθηκαν από δημόσιους ή ιδιωτικούς φορείς.Κλείνοντας η Γ.Σ. τονίζει ότι η διαχείριση του νερού για να είναι βιώσιμη και αειφόρος δεν μπορεί παρά να είναι δημόσια ή δημοτική.

Το Ψήφισμα της Γ.Σ. είναι ιδιαίτερα επίκαιρο, μετά τη δήλωση του Επιτρόπου Εσωτερικής Αγοράς Michel Barnier σύμφωνα με την οποία το νερό θα αποσυρθεί από τις συμβάσεις παραχώρησης μετά την συγκέντρωση 1,5 εκ. υπογραφών από την Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Πολιτών.

ΨΗΦΙΣΜΑ  25ης Γ.Σ. των μελών της Ε.Δ.Ε.Υ.Α.
(Σέρρες, 20 Ιουνίου 2013)

Η Γ.Σ. των μελών της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. που πραγματοποιήθηκε στις Σέρρες, στις 20 Ιουνίου 2013, ενόψει της επιχειρούμενης από την ελληνική κυβέρνηση ιδιωτικοποίησης της ΕΥΑΘ Α.Ε. εκφράζει την πλήρη και κατηγορηματική αντίθεσή της σ’ αυτήν και δηλώνει προς κάθε κατεύθυνση τα παρακάτω:

Το νερό δεν είναι εμπόρευμα, αλλά κοινωνικό αγαθό και γι’ αυτό δεν υπόκειται στον νόμο της προσφοράς και της ζήτησης. Η ιδιωτικοποίηση του νερού όπου κι αν αυτή εφαρμόσθηκε απέβη σε βάρος του κοινωνικού συνόλου κι απέτυχε παταγωδώς, με συνέπεια η διαχείριση του νερού να ανακτηθεί από δημόσιους ή δημοτικούς φορείς. Η σοβαρότατη δημοσιονομική κρίση που διέρχεται η χώρα μας δεν θα πρέπει να αποτελέσει την αφορμή για να εκχωρηθούν αγαθά δημοσίου συμφέροντος σε ιδιώτες.

Η διαχείριση του νερού για να είναι βιώσιμη και αειφόρος δεν μπορεί παρά να είναι δημόσια ή δημοτική.


    Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
   ΣΕΡΡΕΣ 20 Ιουνίου 2013

 

 

 
 
 
 
Copyright (c) 2007 deyaagriniou.gr. All rights reserved.
Created and Hosted by Itbiz