Βλάβες: 2641033541, 2641022471 (24ωρο) - Τμήμα καταναλωτή: 2641022797
 
  Καταναλωτές / Χρήσιμες συμβουλές
Αναζήτηση
     
 
 
   
 
 
 
 
 
 
   
 
 
 
   
 
 
 
 
 
 
   
 


Κανονισμός ύδρευσης - αποχέτευσης
Χρήσιμοι τρόποι εξοικονόμησης νερού
Συγκριτικός πίνακας χρέωσης των Δ.Ε.Υ.Α.
Διαχειριστικός έλεγχος Δ.Ε.Υ.Α.Α.

 

 

 
 

Χρήσιμες συμβουλές για τους καταναλωτές

Συνιστούμε στους ιδιοκτήτες των ακινήτων να φροντίζουν ώστε οι ενοικιαστές τους να εξοφλούν, πριν αποχωρήσουν από το ακίνητο, τυχόν οφειλόμενους λογαριασμούς νερού. Τούτο γιατί σύμφωνα με τον Κανονισμό Ύδρευσης της Δ.Ε.Υ.Α.Α., τα χρέη βαρύνουν το ακίνητο και υπεύθυνος για την πληρωμή τους είναι ο ιδιοκτήτης του ακινήτου.

Ενημερώστε την Δ.Ε.Υ.Α.Α. σε περίπτωση που οποιοδήποτε από τα ενδεικτικά στοιχεία του λογαριασμού σας δεν είναι σωστά.

Αν είστε ένοικος δώστε στην Δ.Ε.Υ.Α.Α. και τα δικά σας στοιχεία για να γραφούν στο λογαριασμό του νερού.

Φροντίζετε να πληρώνετε το λογαριασμό του νερού στην καθορισμένη ημερομηνία που αναγράφεται στο σχετικό έντυπο, έτσι ώστε να αποφεύγετε την διακοπή του νερού και τα τέλη επανασύνδεσης.

Όταν φεύγετε για διακοπές ή λείψετε για οποιοδήποτε λόγο για αρκετό χρονικό διάστημα από το σπίτι σας, μην ξεχνάτε να κλείνετε την παροχή του νερού. Μια διαρροή μπορεί να προκαλέσει ζημιές στο ακίνητό σας και «φούσκωμα» του λογαριασμού.

Όταν λείψετε για αρκετό χρονικό διάστημα να ενημερώσετε το τμήμα υδρομέτρων ώστε να αποφευχθεί η κατ' εκτίμηση χρέωση του υδρομέτρου σας.

Όταν έρθει «φουσκωμένος» λογαριασμός νερού, ελέγξτε αν έχετε διαρροή στο εσωτερικό υδραυλικό σας δίκτυο. Αυτό μπορείτε να το διαπιστώσετε κλείνοντας όλες τις βρύσες του σπιτιού (και το ντεπόζιτο) και παρατηρώντας στο υδρόμετρο τον κόκκινο δείκτη (χωρίς αριθμούς) ή το τελευταίο ψηφίο του αριθμού που μετράει την κατανάλωση. Αν κάποιο από αυτά κινείται τότε υπάρχει διαρροή στην υδραυλική εγκατάστασή σας.

Μόλις διαπιστώσετε διαρροή ή βλάβη στην εγκατάστασή σας, καλέστε τον υδραυλικό σας για να την αποκαταστήσει. Η οποιαδήποτε καθυστέρηση είναι σε βάρος σας.

Φροντίζετε ο υδρομετρητής σας να είναι πάντοτε σε καλή κατάσταση και να μην είναι σκεπασμένος με χώματα, οικοδομικά υλικά ή σκουπίδια, ώστε ο υπάλληλος της Δ.Ε.Υ.Α.Α. να μπορεί να παίρνει ενδείξεις. Αν είναι σε φρεάτιο, με σπασμένο τζάμι και γενικά σε κακή κατάσταση, ζητήστε από το αρμόδιο συνεργείο ΄Υδρευσης της υπηρεσίας μας να σας το επισκευάσει ή να το μετατοπίσει, για το δικό σας συμφέρον.

Σε περίπτωση που αντιληφθείτε διαρροή νερού σε κάποιον από τους δημοτικούς αγωγούς ύδρευσης, παρακαλούμε να ειδοποιήσετε αμέσως την υπηρεσία Ύδρευσης της Δ.Ε.Υ.Α.Α. στο τηλέφωνο 26410-33541 ή την δεξαμενή του Αγίου Χριστοφόρου στο τηλέφωνο 26410-22471 (εκτός ωραρίου εργασίας και αργίες).

 


 
 
 
 
Copyright (c) 2007 deyaagriniou.gr. All rights reserved.
Created and Hosted by Itbiz